Az okostelefonok akkuját érdemes védeni, hogy minél tovább használhassuk azt. Ebben segít az AccuBattery nevű applikáció.
 

fenyoillat

 


Az app csak Androidos telefonokra érhető el, iOS-t futtató iPhone-okra nem. Google Playből tölthetjük le, ide kattintva megtaláljuk az appot.

fenyoillat

Mit tud az app, miért hasznos a használata?

Az akku élettartamának növelése:
A Li-Ion és Li-Pol telepek minden töltésnél veszítenek egy kicsit egészségükből. Ezt könnyen megakadályozhatjuk. Tudományos kutatások szerint, ha csak 80%-ig töltjük mobilunkat, sokkal tovább fogja bírni a telep.
Erről már volt szó egy előző cikkben is:

"Ha 0%-ról 100%-ra töltjük, 1 ciklust töltünk bele. Azonban, ha 0%-ról 80%-ra töltünk, akkor csak 0,26 ciklust teszünk az akkuba. Ezáltal akár 200%-kal megnövelhetjük a telep élettartamát."

A szoftver rezgéssel jelzi, ha elértük a kívánt százalékot. Ezt csúszka segítségével állíthatjuk be - rajtuk múlik, meddig szeretnénk tölteni a készülékünk.

Elhasználódás:
Előzőekben említettem, a telep minden egyes töltésnél veszít egészségéből. Az "Állapot" fül azt nézi, hány százalékos az egészség.
A töltések alatt kiszámolja, hány miliamperóra került az áramforrásba, és ez alapján egy százalékot kalkulál. Érdemes megjegyezni, hogy ez csak egy megközelítő érték, nem teljes mértékben pontos.

Táblázatokban is jelöli melyik nap meddig töltötted, és mennyi ciklust kapott az áramforrásod.

Használat:
A program figyeli használati szokásainkat, és ezáltal hasznos tippeket jelenít meg a kijelzőn. Megmutatja, mely appok fogyasztanak sokat, és milyen üzemidőkre számíthatunk.

Töltési sebesség:
Szeretnéd tudni, milyen gyorsan tölt készüléked? Letesztelnéd a töltési sebességet? Az app erre is képes! Azt is megtudhatjuk, óránként hány százalékot tölt a telefon.

Bemutató videó:

Az appról - mivel nagyon hasznosnak találtam - készítettem egy videót is, ezt alább tudjátok megtekinteni.
 

Előző cikkeim:

3 bestbuy okostelefon 50 ezer forint alatt!
Okoskarkötőt, de milyet?!
Hírstart applikáció bemutató 
3 tipp, hogyan védd meg mobilod akksiját!

Megjegyzés: a cikk nem tartalmaz semmiféle szponzorált, pr tartalmat.