A Xiaomi már több éve jelen van a fitness karkötők piacán, és az egyik legsikeresebb gyártónak nevezhető. A cikkben a tavalyi modellt fogom bemutatni, amely a hármas számot kapta.

fenyoillat

 

Doboz
A karkötőt egy átlagos, fehér dobozba rejtették, ami csak a legfontosabb kiegészítőket tartalmazza. Elsőként a "kapszulát" pillanthatjuk meg kibontáskor, a fedél alatt csak a fekete színű pánt, a töltő, és a gyors útmutatót találhatjuk meg. Pulzusmérővel is ellátták a terméket, ahogyan az elődöket is. Természetesen a mérés csak jelzésértékű, nem teljesen pontos, néha irreálisan alacsony értéket ad ki. Alvásfigyelő sem a legpontosabb,


Applikáció
A Band teljes értékű használatához össze kell csatlakoztatni okostelefonunkkal. Android 4.4 vagy iOS 9 rendszerre és a Mi Fit nevű applikációra lesz szükségünk a használathoz. Ezt Google Playből (Android) és App Storeból (iOS) szerezhetjük be.
Az app felülete nemrégiben újult meg, véleményem szerint rosszabb lett. Előző design bőven jó volt, a hibákat meg nem csiszolták, az Időjárás funkció esetenként használhatatlan. Ezért is érdemes a Mi Bandage-t, vagy más Mi Fit alternatívát is beszerezni.

fenyoillat
Mi Fit kezdőlap



Külső
Az óratest kellemes, elegáns megjelenésű. Méretekben kicsit nagyobb, mint az előző, de még mindig kompaktnak számít.
Kijelző feladatát egy 0,78"-os, 128x80 pixeles fekete-fehér OLED panel látja el, ez egy karperecbe bőven elég.
A szíj fekete színben jár az alapmodellhez, de vásárolhatunk kék és piros színű pántot is. Strapabírónak tűnik. Mérete könnyen állítható.

fenyoillat
Galéria - kattints a képekért!


Edzés, aktivitásfigyelési funkciók
Nem felső kategóriás eszköz, ettől eltekintve kezdők, gyakorlók számára jó kis aktivitásmérő a Mi Band

3. Képes figyelni Futást, Gyaloglást, Kerékpározást, Gyakorlatokat is. Az fitness trackerben GPS nincs, GPS-ként a mobilunkat használhatjuk. Mobil nélkül csak Futópad és Gyakorlatok funkciót lehet használni. Napi aktivitásfigyelésre is képes, lépéseket számol, megtett távolságot kalkulál. Pulzusmérővel is ellátták a terméket, ahogyan az elődöket is. Természetesen a mérés csak jelzésértékű, nem teljesen pontos, néha irreálisan alacsony értéket ad ki. Alvásfigyelés is megemlítendő funkció, ellenben ebben a Honor Band4 jobb; pontosabb értékeket közöl.

Akku, üzemidő
A 110 mAh órás lítium-polimer telep gyári adatok szerint 15-20 napig képes kiszolgálni a felhasználót, azonban én 30 napokat is kihoztam már egy töltés mellett. 10%-ról 100%-ra való töltés körülbelül 1,5-2 óráig tart. Szerintem akku terén borzalmasan jó, nem kell sokszor használni a mellékelt töltőt.

 

fenyoillat


Photo by FitNish Media on Unsplash

Értesítések
SMS, Facebook üzenet, bejövő hívások - ezt mind a csuklónkról tudjuk kezelni. Az Értesítések menüpont alatt 5 legújabb üzenetünket olvashatjuk el. Hívásokat fogadni - mikrofon hiánya miatt - nem tudunk, csak elutasításra vagy némításra van lehetőségünk. Eseményemlékeztetőt létrehozhatunk a Mi Fit applikációban.

Időjárás előrejelzés
Kedvenc funkcióim közé tartozik az időjárás előrejelzése, király funkció. 3 napos felbontásban nézhetjük meg a várható időjárást, hőfokkal és kis képpel együtt jelzi ezt.

Összegzés: A Xiaomi nagyon eltalálta a Mi Band 3-at. Több funkciót kapott az óra, a kijelző mérete is jelentősen nőtt. Természetesen van pár negatív pontja is: fekete-fehér kijelző, GPS hiánya, kicsit pontatlan alvásfigyelés, szoftveres bugok. A Xiaomi.hu-n (hivatalos viszonteladó) a napokban leárazták 5 990Ft-ra, ennyiért - a hibáktól eltekintve - nagyon jó vétel. Aki viszont többre vágyik - kell színes kijelző, még több funkció, stb. - annak a nemrég megjelent négyes jobb választás.

**a cikk nem tartalmaz semmiféle fizezetett promóciót**

Ezt már olvastad?
Készíts jobb fotókat! Open Camera bemutató
Manual Camera - Most ingyen letölthető!
5+1 kérdés, amiből kiderül, helyesen töltöd-e a telefonod! - Kvíz