A rádiózás még mindig sokak körében elterjedt, főleg online módon. Egy rádiós appnak jó opció a HU Rádió, amivel Androidos készülékünkön hallgathatunk sok-sok magyar nyelvű adót.

Fotó: Unsplash

 

Az applikáció ingyenes, a Google Playből tölthető le. Használatához internetelérésre van szükség.

Belépés után egyből az egyszerű, kék színeket használó felületet pillantjuk meg. A bal felső sarokban található menü ikonra koppintva láthatjuk az összes adót, a javasoltakat, kedvenceket, és az általunk hozzáadottakat. Tetszőleges adó kiválasztása után elindul az aktuális adás.


Funckiók közül néhány:
- Kedvencek: a sokat hallgatott, kedvelt adókat egy koppintással elmenthetjük. A kedvenceket a lista elején találjuk majd.
- Időzített kikapcsolás: valószínűleg ez a funkció már mindenkinek ismerős. Beállíthatjuk, hogy hány perc után kapcsoljon ki automatikusan a lejátszás.
- Ébresztő: egy általunk választott zene helyett ébrendhetünk kedvenc rádiónk reggeli talkshowjára is. :)
- Minőség beállítása: ha fogyóban a mobilneted, vagy lassú a  net sebessége, válthatsz LQ-ra is. Értelemszerűen valamivel rosszabb lesz a minősége a műsornak.

Saját adót a listán lefelé lapozva adhatunk hozzá, csak a rádióállomás nevét, a magas- és alacsony minőségű stream linkjét kell megadni. 

Alapvetően reklámok is vannak az progiban, de vásárolhatunk hirdetésmentességet, vagy megvehetjük a Pro verziót, ami további plusz funkciókat kínál.

Összegzés: a HU Rádió nem tartalmaz túlságosan sok funkciót, de amit egy rádiós appnak tudnia kell, azt tudja. A TuneIn felülete talán valamivel jobb, az viszont nincs ennyire kihegyezve a magyar adókra.