A Futótárs a Telekom ingyenes, magyar nyelvű mobilos applikációja, mely a futást inspirálja. 

fenyoillat tech eletmod

Az app figyeli az aktivitásod alatt megtett távolságot, időt, és az elégetett kalóriák számát. Emellett edzésterveket is összeállít Neked, valamint naptárba veti az edzéseket.

 


Androidot, vagy iOS-t futtató készülékünkre telepíthetjük futótársunkat. Telepítés után a szokásos bejelentkezési felület fogad minket. Lehetőségünk van bejelentkezni Facebook, Google és Telekom fiókunkkal is.

Bejelentkezés után a könnyen átlátható kezdőlap fogad minket.

fenyoillat tech eletmod

A felső sávon 3 lappal találkozhatunk. Az első segítségével látjuk edzéseinket, továbbá itt indíthatunk új programot is.

fenyoillat tech eletmod


A naptár ikon alatt találjuk meg régebbi gyakorlásainkat, ezenfelül versenyeinket.

fenyoillat tech eletmod



Az utolsó pont az edzésterveket tartalmazza, kezdők, haladók, és edzettek számára.

 

fenyoillat tech eletmod

Természetesen kapunk egy beállítás lapot is, mely segítségével a bemondásokat, hangokat, visszaszámlálásokat állítgathatjuk.

Gyakorlat indítása nagyon egyszerű, a Futótárs lapra koppintva megjelenik egy "Edzés" gomb, melyre kattintva elindíthatunk egy adott edzést. Itt elsőként testreszabhatjuk a mozgás típusát: Futás, Kerékpározás, Gyaloglás, Egyéb. Sőt, megadhatjuk a kitűzött célunkat is, legyen az távolság, idő, vagy elégetett kalória.

fenyoillat tech eletmod

A Start gombot megérintve elindul egy visszaszámlálás, majd a maga a program is. 
Futás közben mutatja a szokásos információkat: a megtett távolságot, tempót, elégetett kalóriák számát, plusz kis térképen jelöli a távot.

 

fenyoillat tech eletmod

Befejezés után megkapjuk az adatokat is, a következő sorrendben: időpont, távolság, időtartam, kalória, átlagtempó, köridők, térkép.

Összegzés: A Futótárs nevű applikáció egy remek megoldás a futók számára; továbbá azoknak is, akik szeretnének elkezdeni futni. Teljes mértékben magyar nyelvű, ingyenes, Android-os és iOS-es készülékekre is egyaránt elérhető. 

Értékelés: 9/10