Mai bejegyzésemben egy táblagépet fogok bemutatni nektek - röviden. 

fenyoillat tech

Körülbelül három hónapja használom a készüléket, nagyon pozitív véleménnyel. A mérce magas volt a táblagép számára, egy laptopot szerettem volna vele kiváltani, ami nagyjából sikerült is.

 


A doboz igényesen lett összeállítva, és csak a legfontosabb dolgokat tartalmazza: magát a készüléket, a töltőfejet (1A), microUSB kábelt, SIM tűt, gyorsútmutatót és a garancialevelet.
Ennél több nem is kell, ha pedig szükségünk lenne egyéb kiegészítőkre, azt elég sok helyen beszerezhetjük.

Specifikációk:

Megjelenési dátum: 2017, június

Méretek: 229.8 x 159.8 x 8 mm

Kijelző mérete: 9.6"
Kijelző típusa: IPS LCD, Kapacitív
Kijelző felbontása: 16 millió színek

Operációs rendszer: Android 7.0 (Nougat) & EMUI 5.1
Processzor típusa: Qualcomm MSM8917 Snapdragon 425 (28 nm)
Processzor órajel: 1.4 GHz
Processzormagok száma: 4 magos

Belső tárhely mérete: 16 GB
RAM mérete: 2 GB

Előlapi kamera felbontása: 2 Mpx
Hátlapi kamera felbontása: 5 Mpx

Akkumulátor típusa: Li-Ion
Akkumulátor kapacitás: 4800 mAh (nem eltávolítható)

Első benyomások: 
A készülék bootolása után az Android Nougat fogadott, EMUI 5.1-gyel társítva, ami nagyon is rendben van, a launchert még most sem cseréltem le, hiszen teljesen megfelel a számomra, és 2 év EMUI használat után nagyon megszoktam. OTG rendben működik, fontosabb appjaim elférnek a 16 GB-os tárolón. Plusz pont, hogy az Office appokat nem kellett külön telepítgetnem, hiszen előre installálva voltak.

Külső, kijelző: 
Erről fentebb is írtam, de igaz, röviden, most kifejtem jobban. A megjelenése egyszerű, szimpla, de ugyanakkor prémium hatást keltő. Az alumínium ház jól összeszerelt, az illesztések pontosak. A kamera oldalt helyezkedik el, pozíciója rendben van. Bal oldalt találjuk a microUSB porot, és a SIM slotot, jobb oldalt pedig a hangerőszabályzó, valamint power gombokat. A hangszóró alul kapott helyet.
A kijelző méretes, 9,6"-os, IPS panel, HD felbontással, szerintem képminősége teljesen megfelelő. Itt egy kis szoftveres pluszt is kapunk, a szemkímélő módot, szóval ha valaki hosszabb szöveget akar olvasni, annak nagyon jól jön ezen funkció.

Hardver, szoftver, hálózat, akkumulátor:
Táblagépünket 4 magos, Snapdragon 425-ös processzor hajtja meg, 2 GB RAM társaságában. Gyengének tűnhet ezen kiszereltség, de hála az EMUI felületnek, és a 7-es Androidnak, teljesen elégséges a hardveres felszereltség. Böngészésre, filmezésre, office appok kezelésére bőven jó. Benchmark-tesztet még nem futtattam. Kisebb játékok - például Hay Day - jól elfutnak rajta.

A 16 GB-os tároló kevésnek tűnhet, viszont tudjuk 128 GB-ig bővíteni, tehát ha fájlokat, képeket is szeretnénk tárolni, van rá lehetőségünk. Valamint ott a Huawei Cloud, 5 GB-os felhőt kapunk ingyen a gyártótól. (Ami szintén bővíthető.)

Az általam használt modell (AGS-L09) 4G LTE képes, tehát mobilnetezni is tudunk. Számomra ez is fontos szempont volt, ezért is döntöttem emellett.
Természetesen WiFi képes a készülék, ráadásul 5 GHz-n működő hálózatokat is kezel, így adott a gyors böngészés - megfelelő kapcsolat esetén. (Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, dual-band, WiFi Direct, hotspot)

A tablet méretes, 4800 mAh-ás akkumulátort kapott, egy napot bőven kibír, még akkor is, ha többet használjuk. Nálam 2 napot is kibír, természetesen ez változó.

Kiegészítőim:
Érdemes a készülékhez beszerezni  tokot, és fóliát is. Tokból ezt választottam, elvileg gyári tok. A kitámasztó funkciója nem a legtökéletesebb, de használható.
Böngészéshez, és dokumentumok írásához ajánlott billentyűzet, és egér is, a Logitech MK220 Wireless Combo számomra nagyon is megfelelő.
OTG kábelem pedig kínából van, 2x USB-A, és 1x microUSB portot tartalmazó HUB. 
 

Összegzés:

A T3 10 egy nagyszerű, középkategóriás táblagép, mely még ma is megállja helyét a piacon. Aki böngészésre, filmezésre, dokumentumok, bemutatók készítésére keresne egy jó tabletet, annak nagyszerű választás.
Ellenfele a T5 10, ami már erősebb SoC-t, valamivel nagyobb akksit, több tárhelyet, és RAM-ot kínál.

Értékelés:

Külső: 10/9
Kijelző: 10/8
Hardver: 10/7
Szoftver: 10/9
Hálózat: 10/10
Akkumulátor: 10/10

10/8,8