A mai nap bemutatom nektek az Onboxot, egy új, nagyszerű, magyar fejlesztésű levelezőt.

Manapság már a legtöbb embernek van egy számítógépe, okostelefonja, vagy valamilyen eszköze, melyen internetezhet. Ezen emberek nagy része pedig valamilyen levelezőt is használ, mivel ezek fontosak ahhoz, hogy egy adott - akár közösségi - oldalra beregisztráljon, hírlevelekre iratkozzon fel, stb.
A levelezők köre széles: választhatunk többféle szolgáltatótól: Gmail, Telekom Webmail, Freemail, Citromail, és társai. Viszont nemrégiben megjelent egy újabb, magyar fejlesztésű levelező, az Onbox.

fenyoillat tech

 

Ahogy látjuk, az oldal még fejlesztés alatt van, így egyre több pozitív változással találkozhatunk majd a jövőben. 
A belépőfelületen - nevéből következtetve - lehetőségünk van fiókunkba bejelentkezni, valamint ha még nincs fiókunk, akkor regisztrálhatunk is, nagyon könnyen.

fenyoillat techfenyoillat tech
Itt ki kell ötletelnünk a saját, új E-mail címünket, meg kell adni teljes nevünket, egy erős jelszót, születési dátumot, és egy biztonsági kérdést. Ha pedig van más e-mail fiókunk, akkor annak adjuk meg a jelszavát. Ezt követően már bent is vagyunk az újonnan létrehozott fiókunkba!

fenyoillat techfenyoillat tech
Regisztrációnk után kapunk egy üdvözlő levelet, melyben elegendő eligazítást, segítséget nyújtanak nekünk. Ha valami problémánk van, akkor csak az ügyfélszolgálathoz kell fordulnunk!

fenyoillat tech

Teszteltem is a levelezési adottságokat, szerintem egy fejlett, könnyen használható rendszerről van szó. Egy kisebb képet is küldtem el a másik - kipróbálásra használt - címemre. A fájl és a levél tartalma pillanatok alatt; igen gyorsan megérkezett.

Nézzük a levélváltó további fícsöreit, avagy "mit kínál az Onbox levelezésen kívül?"

fenyoillat tech
Ha a nevünk mellett található kis nyilacskára kattintunk, akkor érhetjük el a többi, hasznos információkat.

Címtár: itt találhatjuk meg ismerőseink, barátaink - akár munkatársaink - levelezési címét. És természetesen vehetünk is fel új személyeket.

fenyoillat tech

Naptár: ezt szerintem nem is kell kommentálni - a naptár az naptár. Annyit azért megjegyzek, hogy a fejlesztők nagyon jól összedobták a kis e-naptárt, ajánlom a használatát.

fenyoillat tech
Eseményt könnyen hozzáadhatunk a naptárunkhoz:

fenyoillat tech
Profil: Ezen a lapon pedig beállíthatjuk az általános dolgokat: személyes adatainkat módosíthatjuk, új témát választhatunk, jelszót változtathatunk, és bekapcsolhatjuk a kétlépcsős azonosítást. Utóbbi szerintem nagyon hasznos, én ajánlom mindenkinek a bekapcsolását.


Összegzés: Szerintem az Onbox levelezőrendszer egy nagyon jól összerakott levélváltó, mely egyben naptárkezelőnk is lehet. Természetesen még van rajta mit fejleszteni, de szerintem nagyon jól össze van rakva, és valószínűleg még dolgoznak rajta a fejlesztők.