Kevés a mobilinterneted, de azért rápillantanál a Facebook-ra, esetleg elolvasnád az aktuális híreket? Van megoldás!

fenyoillat tech
Gyorsindító
​kép: opera.com


Az Opera Mini egy Androidra optimalizált böngésző, mely reklámblokkolóval, és adatspóroló funkcióval rendelkezik, valamint gyengébb mobilokon is elfut. Ez teszi mobil(net)barát böngészővé!

 

Telepítés​​​: Androidos készülékünkre itt tudjuk letölteni, emellett még feature phoneokra is letölthető java appként, ehhez csak el kell látogatni az m.opera.com oldalra, majd onnan letölteni a fájlt. 

Gyorsindító: A kezdőlap az Opera Mini esetében egy gyorsindító, melyet személyre is szabhatunk. Beállíthatjuk kedvenc oldalainkat, és azokat egy koppintással bármikor elindíthatjuk.

A gyorsindító alatti helyet pedig hírek, és reklám tölti ki, a következő módon.

fenyoillat tech

Beállítások: A beállítások elérése nagyon könnyű, az alsó - vagy felső - sávon található Opera, majd a fogaskerék ikonra koppintva hozhatjuk be. Az opciók tárháza széles, viszont asztali mód nincs a beállítások között. 

fenyoillat tech

Ettől függetlenül kiválaszthatjuk az app elrendezését (telefonszám, táblagép), válszthatunk 6 téma között, beállíthatjuk a gyorsindító tartalmait, törölhetjük az előzményeket, éjszakai módot kapcsolhatunk be, és még sok más funkciót állítgathatunk. 

A böngészés élménye: Annak ellenére, hogy az Opera takarékodkodó funkciója használatban van, mégsem változik nagyban az oldal megjelenítése. Tehát ugyanúgy elolvashatjuk az aktuális híreket, blogposztokat, átlapozhatjuk a Facebookot, stb. :)

Adatforgalom-csökkentés funkció: Ezen dolgot direkt a bemutató végére hagytam, mivel ez az, ami nagyon nagy előnye az Opera Mininek. 

fenyoillat tech

fenyoillat tech

Beállíthatjuk felhasználásunk szerint, hogy milyen módban legyen a netcsökkentő funkció (Automatikus, Extrém, Kiváló, Ki), a képek minőségét csökkenthetjük, valamint bekapcsolhatjuk a reklámblokkolót is.

Összegzés: Az Opera Mini egy nagyon jó mobilos böngésző, mely adatforgalom-csökkentő funkciója teszi még jobbá. Viszont van még hová fejlődnie, remélem később az Asztali mód is bekerül a funkciók közé.

Értékelés: 10/7