Szeretnél megtanulni angol nyelven, vagy csak fejlesztenéd tudásod? Egy okostelefonra, napi pár percre, és a Duolingo nevű applikációra van szükség.

fenyoillat App teszt
Duo, a bagoly - az oldal kabalája

 

Az app már több éve megtalálható a szoftverboltokban, és több, mint 100 millióan letöltötték már. Letöltés: Android, iOS A letöltés ingyenes, azonban létezik Duolingo Plus előfizetés, ami reklámmentességet, és több funkciót kínál.

fenyoillat App teszt
Kezdőlap

Főként írásbeli nyelvtanulásra van lehetőségünk, kb. 1500-2000 szót sajátíthatunk el. Ugyan kisebb mértékben, de a hallás utáni szövegértés is gyakorlására is lehetőségünk van.

A tudásunkat "Leckék" segítségével gyarapíthatjuk, ezek témánként lettek szétbontva. Több szintre is emelhetjük tudásunkat, bizonyos szint felett Plus tagságra, vagy Lingotok fizetésére (virtuális valuta, nyelvtanulás után szerezhetjük) van szükség.

"Edzés" funkció segít gyakorolni a már megtanult szavakat, ezáltal nem feleltjük el, amit már megtanultunk.

Az alábbi videóban részletesebben is bemutattam a szoftvert.

A Duolingo egy nagyszerű mód az angol nyelv elsajátításához, azonban leginkább csak szavakat, mondatokat tanulhatunk, nyelvtan ügyileg nem nagyon bővíti tudásunk az alkalmazás. Ettől eltekintve én tudom ajánlani az applikációt, az én szókincsem és angoltudásom sokat bővült az appnak hála.

Tetszett a cikk? Mit gondolsz róla? Írd meg véleményed kommentben!
Kövess Facebook-on és Twitter-en is!

Ezt olvastad már?

Megmutatjuk, hogyan kapcsold be - Viber sötét mód!
Új nyomógombos Nokia telefonok mutatkoztak be
Twitter vagy Twitter Lite? - app teszt