Pár hónappal ezelőtt napvilágot látott a blogon egy olyan cikk, melyben bemutatásra került a Viber sötét módja. Egy új frissítéssel bekerült a valódi fekete mód is a sötétkék mellé, tehát háromféle téma közül válogathatunk.

 

Miért és miben jobb?

A Messengerből már ismerhetjük az igazi fekete színeket - nem pedig kékeket - használó témát, a Viberbe is ez került be.

Akik OLED kijelzős mobilt használnak, azoknál rengeteg energiát spórol meg a fekete mód, mivel az OLED-technológiát használó kijelzők a fekete színt jóval alacsonyabb fényerőn, nagyobb kontraszttal jelenítik meg. Ez a sötétkék módnál még nem állt fenn, mint funkció.
Szemkímélő funckiója sem elhanyagolható tényező, valamint éjszaka sokkal kellemesebb a fekete kijelzőn olvasgatni,mint a fehér megjelenítőn.


Hogy szemléltetve is legyen a különbség a két mód között, itt egy kép:


Hogyan tudom bekapcsolni?

Szintén ugyanazon "útvonalon" érhetjük el, mint régebben:
1. Nyisd meg az applikációt.
2. Koppints a További fülre, majd a Beállításokra.
3. Válaszd ki a Megjelenés opciót, és itt koppints a Fekete mód feliratra. Ezt követően már működni is fog a funkció, és fekete megjelenésű lesz az app.

Fontos, hogy a Viber applikáció a legújabb verzióját futassa a telefon. A feature Androidos és iOS-es okostelefonon, táblagépen is elérhető.