Mindenki ismeri a YouTube nevű közösségi oldalt. A videómegosztó zenékkel foglalkozó webes felülete és applikációja már Magyarországon is elérhető bárki számára. Kipróbáltam.

fenyoillat  App teszt

 

Az app már 100 millió letöltés felett van. Valószínűleg a Google Play Zene appot fogja leváltani, ami már több éve megtalálható az Androidos okostelefonokon. 
Ingyenesen letölthető, de létezik Premium előfizetési lehetőség is, így hallgathatjuk a háttérben, offline, és reklámok nélkül is a dalokat.

Letöltés: Android iOS

fenyoillat  App teszt
Kezdőlap


A megjelenés igencsak korszerű, igazi 2019-es app. Egyszerű kezdőfelület, fekete háttérszín. Három nagy menüpont létezik az appon belül. A Kezdőlapon értelemszerűen a személyre szabott kínálat kap helyet, a Hotlist fülön az aktuális top számokat hallgathatjuk meg, a Könyvtár pedig az Utoljára játszott számokat, Letöltéseket, Lejátszási listákat, Kedveléseket mutogatja a felhasználónak.

fenyoillat  App teszt
Zenelejátszó


A zenelejátszó összességében nem rossz, ámde lenne még mit javítani rajta - erről az összegzésben beszélek bővebben. A Dal és a Videoklip között az értesítési sáv alatt van lehetőségünk váltani. Több infót az 'i' ikon ad, további beállításokat pedig a 3 pöttyöscske ad. 
A felületet, funkciókat az alább található videómban mutatom be:

Összegzés:

A YouTube Music még nem teljesen kiforrott, van mit még csiszolni rajta, de egyre jobb, és idővel még nagyobb riválisa lehet a többi streamer appnak. Mivel a YouTube remix, videoclip kontenteket, valamint a Play Zene dalokat is egyesíti a YouTube Music, nagy előnnyel indult a többiekkel szemben.

Előnyök

+ Korszerű kezdőfelület
+ Több millió dal
+ Akár két hónap próbaidő
+ Zenei tartalom és videoklip egybefűzve

Hátrányok

- A zenelejátszón lenne még mit javítani, funkciók jobb elhelyezést kaphatnának
- Nem 100%-ig kiforrott