Nem marad a kérdés válasz nélkül. Ma mutatok egy telefont 20-25 ezer forintos árcédulával, ami egyértelműen egy nagyszerű ajánlat!

fenyoillat
Photo by Alec Cooks on Unsplash

 

Amikor a Google megalkotta az Android Go rendszert, azon felhasználókra gondolt főként, akiknek csak alap funkciókra van szüksége, vagy esetlegesen nem teheti meg egy drágább készülék vásárlását. Pár nagyobb gyártótól láthattunk készüléket ebben a kategóriában, például Alcatel, Allview, Nokia, Motorola, ASUS, és még néhány más brand. De igazán nagyot talán csak a Xiaomi (Redmi) alkotott, a Redmi Go mobillal. Használható UI, kellemes megjelenés, HD minőségű kijelző, 8 megapixeles kamera.

fenyoillat
Kompakt, kellemes megjelenésű - Redmi Go


Elsőként, ha kezünkbe veszünk egy mobilt, a megjelenítőt pillantjuk meg - ez esetben egy 5"-os, 16:9 arányú, HD (1280 x 720 pixel) felbontású IPS panelt. A HD felbontás ebben a kategóriában nagyon ritka. Ráadásul ezt egy kompakt 140.4 mm x 70.1 mm x 8.4 mm házba helyezték el, ez a méret ritka mapanság, a 137 gramm meg könnyű méretet sugallja.
Kamerák terén hátul 8, elől 5 megapixeles szenzorokkal készíthetjük a fotókat, LED is van. Néhány emlék megörökítésére bőven elég, ne várjunk tőle tükörreflexes gép minőséget. Snapdragon SoC dolgozik, 425-ös darab: tipikus alsó kategóriás mobilchip. Ehhez 1 giga memória - RAM - és 8 vagy 16 (ez opcionális) GB tárhely társul. A telep 3000 mAh-ás, kijelzőhöz teljesen megfelelő akkuméret.

Összességében a Redmi Go egy jó belépőszintű okostelefon, 20-25 ezer forint körül alakul az ára. Kellemes megjelenés, alap felhasználásra elegendő hardverezettség jellemzi. Negatívumként a kevés tárhelyet, a kicsit old school nagy kávákat tudom felhozni.
Ajánlott annak, aki egy olcsó, de jó készüléket keres, nagyon alap felhasználás mellé, vagy másodlagos telefonnak.

Előző cikkeim:

Hamarosan itt a Honor Band 5?!

AccuBattery - Védd meg az akkut egy app segítségével!3 bestbuy okostelefon 50 ezer forint alatt!